نحوه مطالبه اجاره معوقه چگونه است و مرجع صالح برای رسیدگی به دادخواست مطالبه اجاره معوقه چیست؟

نحوه مطالبه اجاره معوقه چگونه است و مرجع صالح برای رسیدگی به دادخواست مطالبه اجاره معوقه چیست؟

نحوه مطالبه اجاره معوقه چگونه است و مرجع صالح برای رسیدگی به دادخواست مطالبه اجاره معوقه چیست؟

پسندیدم 0
۰

اجاره به عنوان یکی از آشناترین قراردادهایی است که همه ی ما در جامعه با آن مواجه شدیم و به معنای قراردادی است که مطابق آن مالک ( موجر ) متعهد می شود مالکیت منافع ملک خود را برای مدت مشخصی به مستاجر در ازای مبغ معینی به نام اجاره بها منتقل کند .

همانطور که در تعریف بالا دیدیم ، اجاره بها به عنوان یکی از ارکان مهم در قرارداد اجاره است که عدم پرداخت یا تاخیر در پرداخت آن از سوی مستاجر ضمانت اجراهای قانونی دارد ، بنابراین یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است در مورد قراردادهای اجاره پیش بیاید این است که در صورت عدم پرداخت اجاره بها ، نحوه مطالبه اجاره معوقه به چه صورتی است و موجر از چه طریقی  می تواند برای دریافت اجور معوقه خود اقدام کند ؟

برای پاسخگویی به سوال در این مقاله از دادسرا قصد داریم به بررسی نحوه مطالبه اجاره بهای معوقه بپردازیم .

قبل از خواندن ادامه مطلب پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : حقوقی که در اجاره برای مستاجر ایجاد می شود چیست؟

نحوه مطالبه اجاره معوقه :

در صورتی که مستاجر در مواعد مقرردر قرارداد اجاره ، اجاره بهای خود را پرداخت نکند و به تذکرات موجر مبنی بر پرداخت آن ها نیز توجهی نکند موجر در ابتدا می تواند اظهار نامه ای به طرفیت مستاجر با شرح آنچه که از او مطالبه دارد تنظیم و به مستاجر ابلاغ کند ، در این شرایط مستاجر می تواند به اظهار نامه پاسخ داده یا آن را بدون پاسخ بگذارد . در واقع اظهار نامه به معنی اعلام خواسته موجر به مستاجر است .

همچنین موجر می تواند با ارائه ی دادخواست مطالبه اجور معوقه از دادگاه اورا ملزم به پرداخت کند . در این دادخواست موجر خواهان و مستاجر خوانده ی دعواست ؛ پس از تنظیم دادخواست و ابلاغ وقت رسیدگی به خوانده و بررسی دلایل ارائه شده از سوی خواهان و دفاعیات خوانده در صورتی که حق خواهان اثبات شود ، دادگاه به نفع او حکم صادر کرده و میزان اجاره بهای عقب افتاده و مدت زمان عدم پرداخت آن را در رای خود اعلام می کند .

اجاره معوقه

اجاره معوقه

در مورد هزینه دادرسی برای رسیدگی به دادخواست مطالبه اجاره بها، این هزینه باید توسط موجر به صندوق دادگستری واریز شود ولی پس از صدور رای به نفع موجر و محکومیت مستاجر ، موجر می تواند این مبلغ را از مستاجر مطالبه کند .

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : در چه مواردی می توان حکم تخلیه مستاجر را گرفت؟

در نهایت با نوجه به ماده ۴۹۰ قانون مدنی در صورت امتناع مستاجر از پرداخت اجاره بها ، موجر می تواند بابت تصرف عین مستاجره ، جهت فسخ اجاره و صدور حکم تخلیه ملک اقدام نماید .

مرجع صالح به رسیدگی دادخواست مطالبه اجاره معوقه :

مطالبه اجاره معوقه متناسب با مبلغ آن در صلاحیت دادگاه های حقوقی یا شورای حل اختلاف است . به این صورت که اگر مبلغ اجاره معوقه کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد شورای حل اختلاف محل وقوع ملک و اگر مبلغ اجاره بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد دادگاه حقوقی محل وقوع ملک صالح به رسیدگی است .

مدارک مورد نیاز برای مطالبه اجاره معوقه :

۱) تنظیم دادخواست ( ذکر درخواست موجر در ستون دادخواست و شرح خواسته در متن )

۲) کپی مصدق ( برابر اصل ) اوراق شناسایی و هویتی

۳) کپی مصدق اجاره نامه

۴) کپی مصدق اسناد مالکیت

جمع بندی :

در این مقاله به بررسی نحوه مطالبه اجاره معوقه پرداختیم و دادگاه صالح به رسیگی دادخواست مطالبه اجاره معوقه و مدارک مورد نیاز آن را بیان کردیم . در این مورد اگر سوالی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین با کارشناسان دادوداره در ارتباط باشید.

 

 

 

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)