ایا در دوران عده طلاق به زوجه نفقه تعلق میگیرد؟

ایا در دوران عده طلاق به زوجه نفقه تعلق میگیرد؟

ایا در دوران عده طلاق به زوجه نفقه تعلق میگیرد؟

پسندیدم 0
۰

مطابق قانون ، پس از انعقاد عقد ازدواج میان زن و مرد یک سری از حقوق مالی برای زن ایجاد می شود که مرد موظف به پرداخت آن هاست . یکی از مهم ترین این حقوق مالی در قانون مدنی ، نفقه است . مطابق ماده ی ۱۱۰۷ قانون مدنی : « نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض . » بنابراین با توجه به توضیحات فوق ، پس از وقوع طلاق مرد الزامی به پرداخت نفقه به همسر خود ندارد و این تکلیف از او ساقط می شود .

اما یکی از سوالاتی که ممکن است در این مورد مطرح شود این است که آیا در دوران عده نیز ، زن از این حق مالی خود محروم می شود یا اینکه مرد در دوران عده نیز ملزم به پرداخت نفقه به زن خواهد بود ؟ در این مقاله از دادواره به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت .

 

 

قبل از خواندن ادامه مطلب پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : عده در ازدواج موقت چقدر است؟

 

 

نفقه زوجه در دوران عده طلاق

نفقه زوجه در دوران عده طلاق

نفقه زوجه در دوران عده طلاق و شرایط آن :

در ابتدا برای پاسخ به این سوال باید میان دو نوع از طلاق تفکیک قائل شویم . مطابق ماده ی ۱۱۴۳ قانون مدنی : « طلاق بر دو قسم است : بائن و رجعی . »

۱) طلاق بائن : برابر ماده ی ۱۱۴۴ قانون مدنی :« در طلاق بائن برای شوهر حق رجوع نیست .» بائن از بینونت و به معنای جدایی است و در این طلاق حق رجوع برای شوهر وجود نداشته و و با وقوع طلاق رابطه ی زوجیت به طور کامل از بین می رود و زن و شوهر از قید زناشویی آزاد می شوند ، شوهر پس از طلاق می تواند بدون اشکال ازدواج کند اما زن ، باید عده نگه دارد و در مدت عده نمی تواند با دیگری ازدواج کند . بنابراین در طلاق بائن با توجه به اینکه پس از اجرای صیغه طلاق رابطه زوجیت به طور کامل از بین می رود زن مستحق دریافت نفقه نیست .

 

به مشاوره حقوقی نیاز دارید؟

کارشناسان حقوقی دادواره آماده پاسخگویی به شما هستند.

اینجا کلیک کنید!

 

اما در چه مواردی طلاق بائن خواهد بود؟ ماده ی ۱۱۴۵ قانون مدنی در چهار مورد طلاق را بائن دانسته است :

۱) طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود .

۲) طلاق یائسه .

۳) طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد .

۴) سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید ، اعم از اینکه وصلت در نتیجه ی رجوع باشد یا در نتیجه ی نکاح جدید .

۲)  طلاق رجعی : طلاق رجعی :طلاقی است که در آن حق رجوع برای شوهر وجود دارد ، یعنی شوهر می تواند در ایام عده ی طلاق به همسر خود رجوع کرده و بدون نکاح مجدد زندگی زناشویی را از سر گیرد .

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : مخالفت مرد با طلاق از طرف زن چگونه است و مراحل رسیدگی به طلاق از طرف زن چیست؟

 

بنابراین در ایام عده ی رجعیه ، حقوق و تکالیف زوجیت تا جایی که با ماهیت طلاق سازگار باشد به حکم قانون باقی می ماند ،از جمله  نفقه ی زن که همچنان بر عهده ی شوهر است و دادگاه در صورت اختلاف باید میزان این نفقه را تعیین کند .

البته شرط دریافت نفقه در دوران عده طلاق رجعیه این است که طلاق به دلیل نشوز و عدم تمکین زن واقع نشده باشد ؛ چرا که استحقاق دریافت نفقه منوط به تمکین و ناشزه نبودن زن است و در صورت نشوز ، حق دریافت نفقه در دوران عده نیز منتفی خواهد شد .

جمع بندی :

در این مقاله در مورد نفقه زوجه در دوران عده طلاق و شرایط ان توضیح مفصل دادیم ، شما نیز اگر در این زمینه سوالی برایتان باقی مانده است میتوانید از طریق خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین دادواره با کارشناسان رسمی ما در ارتباط باشید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)