همان طور که می دانید امروزه بیشترین آمار طلاق در جامعه را طلاق های توافقی تشکیل داده اند و با وجود اخبار زیادی که از آنها می شنویم و افزایش پرونده های طلاق توافقی در دادگاه ها، همچنان سوالات زیادی در این مورد وجود دارد که اشخاص از پاسخ آنها اطلاع ندارند. از جمله این سوالات این است که مدت زمان عده در طلاق توافقی چقدر است؟ و ما در این مقاله از دادواره قصد پاسخگویی به این سوال را داریم.
همچنین بخوانید : تعداد جلسات مشاوره قبل از طلاق توافقی چقدر است؟
دسترسی آسان به سرفصل ها
مدت زمان عده در طلاق توافقی
طلاق توافقی در متون قانونی تعریف نشده اما به طور کلی به طلاقی گفته می شود که زن و شوهر با موافقت یکدیگر تصمیم می گیرند که به زندگی مشترک خود پایان بدهند ، بر خلاف تصور عموم در این نوع طلاق لازم نیست که زن حتما مهریه ی خود را ببخشد و این توافق نوعی قرار داد است که می تواند به صورت خلع و مبارات یا طلاق به عوض و یا توافق بدون هیچ گونه عوض مالی باشد .
در واقع در این نوع از طلاق ، زوجین باید در مورد کلیه ی امور مالی و غیر مالی مرتبط با طلاق از جمله مهریه ، اجرت المثل ،حضانت فرزندان بعد از طلاق و زمان و مکان ملاقات با فرزندان به توافق برسند که این توافقات می تواند در حین جلسه ی رسیدگی یا قبل آن در دفاتر اسناد رسمی به موجب سند رسمی ثبت برسد .
یکی از مهم ترین احکام طلاق، لزوم نگه داشتن مدتی با عنوان « عده » برای زنان است . مطابق ماده ی ۱۱۵۰ قانون مدنی : «عده عبارت است از مدتی که تا انقضای آن زنی که عقد نکاح او منحل شده است نمی تواند شوهر دیگر اختیار کند. »
همان طور که در مقالات قبل نیز بیان شد ؛ طلاق در قوانین مدنی ایران دو نوع است و در هر دو قسم آن عده باید رعایت شود اما وضعیت زن در دوران عده ی هر یک متفاوت با دیگری است . ماده ی ۱۱۴۳ قانون مدنی در خصوص اقسام طلاق بیان می کند : « طلاق بر دو قسم است : بائن و رجعی . » طلاق رجعی به این معناست که مرد در طول مدت عده می تواند با رجوع به زن ، دوباره آثار نکاح سابق را بازگرداند . اما طلاق بائن طلاقی است که در آن چنین امری برای مرد امکانپذیر نیست و مرد در صورت تمایل ، باید پس از تمام شدن مدت عده ، دوباره نکاح جدیدی با زن منعقد کند.
در موارد طلاق توافقی سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح می شود این است که مدت زمان عده در طلاق توافقی چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در طلاق توافقی نیز مدت زمان عده همان مدتی است که قانونگذار در ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی بیان کرده است. به موجب این ماده: «عده طلاق و عده فسخ نکاح سه طهر است مگر اینکه زن با اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او ۳ ماه است.» » منظور از سه طهر در این ماده ، به پایان رسیدن سومین عادت ماهیانه ی زن پس از طلاق است که بعد از آن عده زن تمام شده و میتواند مجددا ازدواج نماید. مدت زمان عده زن باردار نیز پی از وضع حمل به پایان می رسد حتی اگر بیشتر از سه طهر طول بکشد.
جمع بندی
در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد مدت زمان عده در طلاق توافقی صحبت کنیم ، در این زمینه اگر سوال و یا مشکلی دارید میتوانید از طریق مشاوره حقوقی در مشهد با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را از ما بپرسید